Calypso – Dag #158-164 – Brighton – Dover – Nieuwpoort – Cadzand – NL!

Cadzand eerste Nederlandse haven

Ik vertrek alweer vroeg van Brighton naar Dover om het tij in de rug volledig te benutten. En eigenlijk vindt ik het zo in de vroege ochtend lekker om de zon te zien opkomen op de waterlijn. Genieten:)

Bright light bij Brighton
Bright light bij Brighton

De 65NM schieten lekker op en ik zie Dover al snel opdoemen.
Bij het naderen van de soms drukke haven moet je je melden bij port-control en al snel krijg ik groen licht om naar de Marina te varen.
Dover is een bouwput waarbij de marina deels verplaatst gaat worden. Ik krijg in ieder geval een plekje in de getij haven en kan dus de volgende ochtend weer op tijd door naar Nieuwpoort.

Witte kliffen van Dover
Witte kliffen van Dover

Hierbij moet ik de shippinglanes van het kanaal weer over. Pech heb ik ook wanneer ter hoogte van Duinkerken mijn oude (reserve) stuurautomaat het nu ook begeeft. Gelukkig heb ik alleen nog maar relatieve korte dag-etappes op de planning staan…
Nieuwpoort is verlaten. De bar van de vereniging is dicht en ik begin een beetje de restjes in de Calypso op te maken.
De volgende dag bij het verlaten van Nieuwpoort zie ik een alarmerende rode vlag wapperen met daarboven een paar zwaailichten… een zeewaarts gerichtte schietoefening… Ik informeer op het aangegeven marifoon-kanaal toch maar even wat de bedoeling is. Twee mijl afstand van de kust houden, dan wordt je waarschijnlijk niet geraakt. Ik neem nog een beetje extra marge:)

Door de vuurlinie bij Nieuwpoort
Door de vuurlinie bij Nieuwpoort

Dan staat er deze dag een volgende mijlpaal op het programma.. terug in Nederlandse wateren! Ik hoor de Nederlandse kustwacht al door de marifoon en loop de nieuwe haven van Cadzand binnen. Het begint me zo zoetjes aan te dagen dat ik echt op de laatste dagen van mijn Odyssee loop…. de tijd van gastenvlaggetjes in het want is voorbij… Gelukkig is het welkom warm met Zeeuwse bolussen van mijn Zeeuwse nicht Jacqueline! We nemen er nog een neutje bij:))

Nicht Jacqueline trakteert op Zeeuwse Bolus
Nicht Jacqueline trakteert op Zeeuwse Bolus

Author: Pieter@zeiljachtcalypso.nl

Sinds 2016 vaart Pieter van Hulten samen met Yvonne Dirven en hond Dapper met hun zeiljacht Calypso in de Nederlandse Delta.

16 thoughts on “Calypso – Dag #158-164 – Brighton – Dover – Nieuwpoort – Cadzand – NL!”

 1. Lieve Pieter, geniet nog van je laatste etappe! Een ‘thuiswedstrijd’ .
  Blij je straks weer in levende lijve te zien!
  Bedankt voor al je mooie verhalen en filmpjes.
  XX
  Ella

 2. Dat was een leuk weerzien Pieter! Ik had je graag een warm zonnetje gegund in Zeeland, maar helaas donkere luchten en wind!
  De “neut” paste goed bij het weer ?
  Ik heb met plezier je reis gevolgd. Super dat je je droom waar gemaakt hebt! Groetjes, Jacqueline

 3. Allemaal hartstikke bedankt voor de leuke reacties! Het is inderdaad weer fijn om terug te zijn, en nog lekker weer ook! Ik ben nog niet bezig met nieuwe reisplannen, weer lekker filmpjes maken voor mijn klanten, ook weer veel zin in!

 4. Diepe buiging Pieter.
  Jij hebt genoten, maar wij ook!
  Wat een enerverende en prachtige reis ! Nu nog naar je thuishaven. Behouden vaart.
  Groeten,
  Arno

 5. Beste Pieter,

  Chapeau voor jouw prachtige zeilavontuur met de mooie reisverslagen met stukje geschiedenislessen waar wij allen regelmatig op werden getrakteerd!

  Heb er van genoten en dank hiervoor!

  Inmiddels ben jij in “jouw eigen veilige haven”, Yvonne en Dapper, weer thuisgekomen!
  Ik zal jou vast deze week ergens in het Bredase wel treffen.

  Van harte welkom weer thuis en met een meer dan prachtige indrukwekkende zeilervaring rijker waar je de rest van jouw leven nog veel van na mag genieten!

  Liefs, Elly

 6. Ja ook wij hadden vakantie afgelopen week.!!!!!
  Welkom thuis zoon, en je liet ons buitengewoon meegenieten van jouw reis het was een groot plezier om te lezen en zodoende misten wij jou wat minder.
  Ook de verrassing van het op ons 50 jarig huwelijksfeest zijn was geweldig. Dank je zoon en ook zijn wij blij voor je dat je zo genoten hebt en nu tot gauw.
  Liefs je ouders.

 7. p.s. ik moet van Andre zeggen dat we niet alleen blij zijn maar nog meer TROTS op je, dat je dit gedaan hebt en zoveel mensen mee hebt laten genieten. !!!!!!!!!!!!!

 8. Inmiddels waarschijnlijk alweer in Breda, maar alsnog welkom thuis! Ontzettend leuk om via de filmpjes je reis een beetje te kunnen volgen. En nu maar hopen dat het lukt weer te acclimatiseren in Nederland :)!

Leave a Reply