Calypso – Dag #158-161 – Yarmouth – Brighton – Christoph – JFDI

Christoph Vougessis in zijn Hurley 22ft

Vanuit Yarmouth zet ik koers richting Brighton, zo’n 60NM verderop. In de vroege ochtend is het nog rustig op de Solent en ik passeer met 2 knopen stroming in de rug, rustig de forten in de Solent.

Fort in de Solent
Fort in de Solent

Wanneer ik Brighton nader zie ik het Rampion windpark verschijnen. Ruim 5 maanden terug vroeg ik me in de donkere nacht af wat al die palen in het water toch waren… nu staan er 116 windmolens, goed voor 400MW groene energie!

Rampion windpark voor de kust van Brighton
Rampion windpark voor de kust van Brighton

In Brighton blijf ik een dag extra terwijl er een depressie met wind voorbij trekt. De windvlagen geven zelfs in de haven 30knopen… het is duidelijk najaar geworden:) Ook Christoph zit de wind uit. Het blijkt dat hij op zijn Hurley van 7m op en neer is geweest naar de Caribe, bijna 10000NM!

De Shalom van Christoph na bijna 10000NM
De Shalom van Christoph na bijna 10000NM

De laatste loodjes naar Hamburg zijn zwaar voor hem. De boot is op, lekt en is koud. Aan boord van de Calypso kan hij zich opwarmen en zijn apparaten opladen.. zelfs walstroom is voor deze low-budget zeiler even te duur… maar deze 19-jarige zeezeiler heeft toch een advies; JFDI.. just fucking do it…

Author: Pieter@zeiljachtcalypso.nl

Sinds 2016 vaart Pieter van Hulten samen met Yvonne Dirven en hond Dapper met hun zeiljacht Calypso in de Nederlandse Delta.

4 thoughts on “Calypso – Dag #158-161 – Yarmouth – Brighton – Christoph – JFDI”

 1. Beste diehard Pieter,

  Terwijl jij “alle zeeen” bij Engeland en Frankrijk aan het trotseren bent , ben ik hier in het Bredase, Bergse en Middelburgse soms toch iets te druk om even een berichtje voor jou achter te laten….

  Maar zo af en toe sla ik een blik op jouw bloq en dan heb ik petje af voor jou Pieter wat jij daar op jouw calypso in je eentje toch maar mooi voor elkaar krijgt en ons van mooie verhalen voorziet!

  Vanavond tijd om al jouw avonturen eens op mijn gemak te lezen.
  En nog 2 daagjes volgens mij, met meer dan indrukwekkende en prachtige zeilavonturen rijker, zowel samen met Yvonne en af met en een goede vriend als alleen, is er weer een heerlijk weerzien met jouw dierbare yvonne en natuurlijk Dapper! Wat zal Dapper ook enorm blij zijn dat jij er weer bent! Wat zal dat fijn thuiskomen zijn Pieter!

  En deze prachtige reis met deze mooie bloq van jou om straks op jouw gemak terug te lezen en weer van na te genieten, heb jij mooi in jouw pocket! Chapeau Pieter!

  Wil graag bij een knapperend haardje, glaasje wijn samen met yvonne nogeens wat verhalen van jou horen en mag ook lichtelijk overtrokken zijn hoor (hoewel, de filmpjes liegen er niet om!)…..haha….Daar gaan wij op proosten!

  Behouden vaart nog voor nu!

  Liefs, Elly

 2. Hallo pieter,

  Ja, weer een stukje kouder hier in dit deel van Europa. Helaas, dat is weer even wennen. Goed interview, zagen we. Fijn dat je er weer bijna bent. Hopelijk kun je nog mee met de dirfjes als je dan thuis bent. We zullen zien.
  Groet,
  Frans en Hanneke

Leave a Reply