Calypso – dag #152-158 – Aber Wrac’h – Alderney – Yarmouth

The Needles zet haar tanden in de Calypso

Na het vertrek van Jeroen en een dagje rust is het tijd om weer verder te varen. Ik verlaat in de middag het Franse Aber Wrac’h en zet koers naar het Engelse kanaaleiland Alderney. Met 120NM is dat binnen 24 uur te doen. In de nacht steekt echter de wind op en vliegt de Calypso over het water en kom ik uren eerder dan gepland aan in de buurt van Alderney.

Calypso vliegt door de nacht
Calypso vliegt door de nacht

De kortste weg is tussen een aantal ondieptes en rotspartijen door via The Swinge… Een naam die waarschijnlijk ontleend is aan het bij bepaalde combinaties van stroming en wind onstuimige karakter van de zee.

Casquets bij kanaaleiland Alderney
Casquets bij kanaaleiland Alderney

Voor een rustige passage ben ik te vroeg en vaar er omheen:)
Doel op het eiland is een bar/restaurant te bezoeken waar mijn broer Kees door een andere zeezeiler over getipt was… De ‘First & Last’ blijkt echter voorgoed gesloten vanwege de pensionering van de eigenaren… Sowieso blijkt het seizoen voorbij en vaart de watertaxi in de avond niet..

Watertaxi brengt je naar de wal
Watertaxi brengt je naar de wal

met mijn boot aan de mooring kruip ik dus vroeg mijn kooi in. Niet erg want vroeg in de ochtend vertrek ik alweer richting Isle of Wight aan de Zuid-Engelse kust.

The Needles van Isle of Wight
The Needles van Isle of Wight

Hier passeer ik The Needles.. waar ik de bij The Swinge bij Alderney de onstuimige zee nog zorgvuldig vermeden heb…. beland ik nu midden tussen de bijtende golven:) Volgende keer weer beter de Almanak lezen…

Author: Pieter@zeiljachtcalypso.nl

Sinds 2016 vaart Pieter van Hulten samen met Yvonne Dirven en hond Dapper met hun zeiljacht Calypso in de Nederlandse Delta.

8 thoughts on “Calypso – dag #152-158 – Aber Wrac’h – Alderney – Yarmouth”

 1. Hoera hoera je bent er weer…
  Je Vader werd al zeeziek bij het zien zeilen, dus je zult het wel van mij hebben. Klasse toch !!!!!
  Veel liefs en nu ff rusten he schat.
  We love you.

 2. Jeetje, dat ziet er best heftig uit. Ik ben blij dat je weer in wat rustiger vaarwater zit en koers zet naar Nederlandse wateren..????

 3. Famous last words… “Volgens mij heb ik iets over het hoofd gezien” … haha gelukkig niet aan de grond gelopen op die drempel…

 4. Ik ruik inderdaad de stal:) Engels kanaal inmiddels ook achter me gelaten… nu Nieuwpoort, nog een paar nachtjes Cadzand… Zierikzee… en zaterdag wil ik Benedensas binnenlopen!
  Raar idee, maar ook een fijn gevoel:)))

Leave a Reply