Calypso – Dag #141-142 Cascais – Nazaré – ehh; Porto – in de mist..

Nachtje zonder slaap - mist

Voordat ik na bijna drie weken vertrek vanuit Cacais naar Nazaré (40NM verderop) maak ik nog even de romp en het radartje van het log schoon. Het water heeft al lang geen Middenlandse Zee temperatuur meer:)
Wanneer ik bijna bij Nazaré ben aangekomen zie ik dat de windverwachting de komende dagen minder gunstig gaat worden om richting Porto (nog 100NM extra) te varen.

Ilha Berlenga bij Cabo Carvoeiro Ilha Berlenga bij Cabo Carvoeiro
Ilha Berlenga bij Cabo Carvoeiro

Ik besluit van de nu nog goede wind gebruik te maken en maar meteen diezelfde nacht door te varen naar Porto. Met het vooruitzicht op heerlijke lamskotelletjes in de koelkast leek me dat een prima idee…
Na al die weken in de haven werd ik helaas zeeziek toen ik binnen wilde gaan koken. Het werd dus een appeltje en een muesli-reep…Nog vervelender was dat ik niet aan mijn haze-slaapjes toekwam…. Met het vallen van de nacht kwam er een mist op zetten die niet meer wegging.

Zoek de Marina Douro
Zoek de Marina Douro

Langs dit stuk kust van Portugal is het redelijk druk met vissersboten…. En ik weet dat ze niet allemaal radar of AIS hebben.. blijven turen en luisteren dus. Een haven eerder binnenlopen in een nacht met mist is echt geen optie…

Jan van Gent (juveniel)
Jan van Gent (juveniel)

Mooie afleiding in de ochtend waren gelukkig de dolfijnen en Jan van Genten die de zee in duiken om een visje te vangen. Maarrrrr, uiteindelijk waren deze 160NM zwaar klote.

Author: Pieter@zeiljachtcalypso.nl

Sinds 2016 vaart Pieter van Hulten samen met Yvonne Dirven en hond Dapper met hun zeiljacht Calypso in de Nederlandse Delta.

6 thoughts on “Calypso – Dag #141-142 Cascais – Nazaré – ehh; Porto – in de mist..”

  1. Nou Pieter dat was een zware tocht zeg en dan nog ziek worden en je lekker maaltje missen !!!! Wat een sof . Maar we zijn blij dat je weer een stukje dichter bij huis bent

  2. zo dat heb je ook weer gehad, gelukkig ook wel weer mooie dingen om van te genieten. En die lamskoteletjes bederven niet, toch…liefs

  3. Knap hoor schat. Ik weet inmiddels wat het is om in de nacht te varen, best te doen…maar met mist…grrr. Je bent er en nu weer in gezelschap van Jeroen..heel fijn.?❤️?

Leave a Reply