Calypso – Dag#101-110 Allicante – Cartagena – Almerimar

San José is vol - doorvaren dus

In Allicante lig ik er een paar dagen wat verwaaid bij. Buiten is 30 knopen wind voorspelt terwijl ik in de haven van alle gemakken voorzien ben. Onder andere wordt ik door Niels en Bert op sleeptouw genomen naar de beste lokale bars:)

Allicante huisvest het Volvo Ocean Race museum
Allicante huisvest het Volvo Ocean Race museum

Het Volvo Ocean Race museum had ik de vorige keer ook nog niet bezocht… leuk om te zien dat Conny van Rietschoten daar ook nog een prominente plek in neemt met zijn ongeëvenaarde twee overwinningen in deze race (toen nog Whitbread Race Round the World).
Uiteindelijk beland ik toch in Cartagena waar het ook weer overloopt van een historie die je overal op de Middenlandse Zee aantreft.

Cartagena staat bol van historie
Cartagena staat bol van historie

Carthago, Feniciers, Romeinen, Vandalen, en ga maar door…
Ik verlaat Cartagena om koers te zetten naar San José… om na 75NM te moeten besluiten om nog eens 35NM door te moeten varen.. San José is vol en ankeren gaat gezien de wind en zeegang geen pretje worden:) Almerimar is dan zo gek nog niet…

Author: Pieter@zeiljachtcalypso.nl

Sinds 2016 vaart Pieter van Hulten samen met Yvonne Dirven en hond Dapper met hun zeiljacht Calypso in de Nederlandse Delta.

6 thoughts on “Calypso – Dag#101-110 Allicante – Cartagena – Almerimar”

 1. Leuk weer eens iets van je gehoord en gezien te hebben Pieter . Geniet er maar van met yvonne ondertussen en doe ze de groetjes ???

 2. Lieve Yvonne en Pieter,
  Op een of andere manier is mijn vorige bericht niet doorgekomen zie ik….
  Ondertussen Pieter heb ik gelezen dat jij in buurt van allicante weer ruige zeiltijd hebt meegemaakt maar ook de kroegen daar in de buurt van binnen goed hebt kunnen bekijken!
  Probeer vanaf nu weer jullie regelmatig te volgen.
  En nu weer heerlijk met 2tjes! Samen nu de wateren van de Costa de la luz trotseren en genieten van de lieflijke mooie kustplaatsjes van Andalusie of zijn jullie nu al bij de Algarve?
  Ben weer heel benieuwd naar jullie verhalen!
  Dapper en ik genieten hier aan de Costa de Chaszee ook volop! Liefs en kus voor jullie beiden en knuffel van Dapper! Xx

Leave a Reply