Calypso out of range richting Golf van Biskaje

Golf van Biskaje
Pieter en Kees gaan de Golf van Biskaje over
Pieter en Kees gaan de Golf van Biskaje over

Het besluit is genomen… de weersvoorspelling laat de komende vier dagen een mogelijkheid zien om de Golf van Biskaje over te steken. Zeker spannend want het weerbeeld verandert nog al eens:) Het kan dus ook zijn dat we in Brest een tussenstop maken:)

Het betekent ook, geen bereik tot in Brest over anderhalve dag of in La Coruna over een dag of vier… Ahoy!

Author: Pieter@zeiljachtcalypso.nl

Sinds 2016 vaart Pieter van Hulten samen met Yvonne Dirven en hond Dapper met hun zeiljacht Calypso in de Nederlandse Delta.

23 thoughts on “Calypso out of range richting Golf van Biskaje”

 1. Hallo Pieter, ik heb van plan deze zomer naar Kroatië te gaan met mijn boot Hreko. Ik reken op een maand tijd. Heb je een goede advies?
  Groet joso

  1. Hoi Joso, mooie bestemming! Als alles bezeild is en windkracht 3 (dik) 4 of meer, dan reken ik met 120NM per24 uur. Daar kom ik meestal mee uit met wat marge. Voor de eerste etappe van mijn tocht naar Malaga (1400Nm) heb ik een maand uit getrokken. Af en toe dagtochten van 60Nm, tweedaagse tochten 180NM, en een keer 5 dagen 500NM (Golf van Biskaje vanuit zuid Engeland).
   Tot nu toe zit het weer redelijk mee en lukt het. Kroatie in een maand lukt met mijn manier van plannen niet, of ga je non-stop varen?
   Kan ik je reis ergens volgen?

Leave a Reply