Dag #2 Calypso over de grens.. Nieuwpoort

Laatste sluis op weg naar Middenlandse Zee
Nieuwpoort in zicht!
Nieuwpoort in zicht!

Dag #2 Roompotsluis – Nieuwpoort (BE), beetje bumpie maar na 55NM lekker in de haven:) Morgen minder wind maar uit ruime hoek voor 160NM naar Isle of Wight (EN). Dat betekent wel kanaal oversteken en nachtzeilen met… thermo ondergoed:) NL ligt nu echt achter ons:)

Laatste sluis op weg naar Middenlandse Zee
Laatste sluis op weg naar Middenlandse Zee
VVW Nieuwpoort is gastvrij:)
VVW Nieuwpoort is gastvrij:)

Author: Pieter@zeiljachtcalypso.nl

Sinds 2016 vaart Pieter van Hulten samen met Yvonne Dirven en hond Dapper met hun zeiljacht Calypso in de Nederlandse Delta.

14 thoughts on “Dag #2 Calypso over de grens.. Nieuwpoort”

 1. Spannend Pieter en Kees , ondertussen mij aangemeld bij je site
  En op de ais zag k je ook gaan .

  S6 en tot in England !

  Gr marcel

   1. De tijd van kranten papier is voorbij met de fish and chips .. Laat ze smaken . Je had een aardige snelheid zag ik , in het begin had je mss nog niet echt de stroom mee ,..

 2. Stevig doorgevaren zeg! Fijn dat het goed is gegaan en wat onwijs gaaf dat jullie als broers dit avontuur aangaan!
  Geniet!

 3. Fijn hoor…alles op schema. Leuk om jullie te volgen via de marineapp. Ik kreeg echt een scheepshoorn rond 1600 uur dat calypso was aangekomen in Nieuwpoort. Mijn collega zei: wat is dat? O, dat is mijn vriendje, die is aangekomen in de haven??

 4. Goed bezig!
  Wilde gisterenavond nog even een biertje komen pakken maar zag je niet liggen voor de Roompotsluis helaas. Heel veel succes en geniet!
  Gr. William

  1. Er werd melding gemaakt van een ‘kans op een ferme boete’… ankeren wilden ze ook niet toestaan.. ik denk dat er op Neeltje Jans een geheime raketbasis is…. Uiteindelijk in de Roompot Marina beland:) Biertje onthou ik wel:)

Leave a Reply