Wickie? Help! Jessica kan het, ontdopen is een vak.

Jessica de Ontdoper bedankt de scandinavische goden.

Een beetje moeilijk onderwerp… de naamsverandering van een boot. Het lijkt de goden verzoeken, en dat is nu juist het laatste wat je wilt! Het antwoord is respectvol ontdopen. De goden bedanken voor bewezen diensten, je verplaatsen in de gevoelens van de goden, de juiste stappen, in het juiste ritme. Ja, het voelt als lopen op eieren.
Althans in het begin dan. Naarmate we ons in Wickie verdiept hadden en in de bijbehorende goden.. vielen de puzzelstukjes in elkaar. Wickie. Wickie de viking. We hebben het hier niet over Zeus maar over Buri, Ymir, Thor, Odin en de hele clan. Geen figuren om met stroop te lijmen.

Ontdopen is net zoals dopen een voorrecht voor het vrouwelijke geslacht. En in het geval van Wickie, en haar viking-goden, moest het een krachtige vrouw zijn. Niet eentje waar je omheen kan. En zeker niet met een flauw bubbel-drankje als champagne. Vikingen zijn geen mietjes. Uiteindelijk kwamen wij tot een goddelijke combinatie van Jessica en Finse Wodka, daar kun je de oorlog mee winnen. Wanneer jessica je bedankt, dan meent ze dat ook, warm, hartelijk en duidelijk. Finse wodka zegt daarbij ook waar het op staat, geen blusmiddel maar een ontsmettingsmiddel. En zo geschiedde.

Jessica ontloopt Wickie.
De vikinggoden werden bedankt voor hun bescherming.

“ik verzoek u Wickie te laten gaan… met onmetelijke dank voor de veilige havens, bezworen stormen, gunstige stromen, heldere sterren en goede winden.. die herinnering blijft..”

Aldus een kordate en tegelijk zichtbaar geëmotioneerde Jessica.. En toch, het voelde goed zo. Wellicht de beste graadmeter of de goden goed gestemd zijn. En uiteraard hebben we er zelf ook alles aan gedaan om de stemming er in te houden!

Wickie ontloop borrel.
Finse godendrank maakte dat alles klopte.

Author: Pieter@zeiljachtcalypso.nl

Sinds 2016 vaart Pieter van Hulten samen met Yvonne Dirven en hond Dapper met hun zeiljacht Calypso in de Nederlandse Delta.

Leave a Reply